Mobirise Site Maker

ERVARING

Harald Hovenkamp
 • 1984-1994

  UBBEGAHEEM

  Vanaf 14e jaar in de bediening. Begonnen met het pilsje tappen achter de bar bij mijn ouders in Sauwerd (GR) en vervolgens bedienen van bruiloften, partijen, vergaderingen en begrafenissen

 • 1990-1994

  MIDDELBARE HOTESCHOOL
  GRONINGEN

  Altijd moeilijk een keuze maken wat je voor de rest van je leven wil doen! Ik zat al in de horeca en het leek me leuk. De keuze was dus snel gemaakt. Wel wilde ik veel zien en reizen....

 • 1990-1994

  ONDER DE LINDEN*
  ADUARD

  Tijdens mijn opleiding Hotelschool in Groningen met veel plezier geleerd en gewerkt bijde familie Slenema. Een aantoongevend restaurant onder de rook van Groningen. Bediening verfijnd en kennis

 • 1994

  UNIVERSITY CENTRE
  CAMBRIDGE ENGELAND

  Stage hoort erbij bij de hotelschool en de eerste halfjaarlijkse stage gedaan in Cambridge. Bekend van de mooie kerken, pubs :-) en historie. Veel ervaring opgedaan in restaurant, keuken, banqueting en bar. Ook een beetje mijn Engels bijgespijkerd...

 • 1994-1995

  SPORTHOTEL DORINT
  BIERSDORF, DUITSLAND 

  Naar Duitsland?!? Was de eerste reactie na Engeland. Maar wat een fijne mensen mét humor! Geweldige tijd voornamelijk in restuarant en bar.

 • 1996-1997

  DAVOSERHOF* 

  Als je ergens gewerkt moest hebben was dat Zwitserland, meende ik. Een vol jaar in Davosrhof gewerkt in het prachtige Davos. Tussen werken skiën en tussen skiën werken. Ouderwets aan de bak in Zwitserland.

 • 2007-2009

  SHEENFALLS LODGE*, KENMARE, IERLAND 

  Een steeds populaider land was Ierland in de jaren 90. Wat doe je dan? Solliciteren en erheen rijden.
  Door General Manager Adriaan Bartels binnegehaald.
  De relaxte sfeer en mentaliteit was een cultuur shock na Zwitserland. Van chef de rang geeïndigd als ass. Restaurant manager.

 • 2009-HEDEN

  KAATJE BIJ DE SLUIS*

  Kaatje, toen 2 sterren michelin, zocht een assistent. Via de familie Slenema (Onder de Linden) in contact gekomen met de heer Fons van Groeningen. Wat een klik! Na een 2 uur durend gesprek meteen begonnen en tot en met 2004 als Ass. manager gewerkt. Vervolgens samen met Peter Postma sinds november 2004 eigenaar van Kaatje!

 • 2003

  HOGERE HOTELSCHOOL
  AFGESTUDEERD 

  Tijdens mijn 5 jaar als assistent van Fons van Groeningen deeltijd gestudeerd aan de Hogere Hotelschool Leeuwarden. Afgestudeerd in 2003.

 • 2009-2011

  PRAKTIJKINSTRUCTEUR ROC FRIESE POORT

  Door ROC Friese Poort gevraagd om les te geven als praktijkinstructeur. Wat een ervaring om ook vanaf de andere kant (opleiding) te zien wat daar allemaal gebeurt. Veel respect voor de leraren wat ze allemaal verzetten om de leerlingen genoeg leerstof aan te bieden.

 • 2009

  KOKEN ALS KAATJE

  Door de vele goede feedback van onze gasten over het nog steeds gebruiken van het eerste boekje 'Koken als kaatje' (1982) besloten om een eigen deel uit te brengen. De gerechten van Peter Postma uitgegeven, makkelijk thuis te bereiden.

 • 2014

  MODERN GASTHEERSCHAP

  Handige en praktische tips voor het goed en efficiënt uitvoeren van gastvrijheid in horeca of in andere bedrijfstakken waar men gericht is op gastvrijheid. Gastheerschap terug gebracht naar 4 hoofd kenmerken: horen, denken, zien en voelen. Vanuit de praktijkervaring geschreven voor de praktijk.

2016: Je zegt, wat je denkt

. ‘’Als je de kunst van het lezen van non-verbale communicatie verstaat, kun je zelfs meer omzet genereren. Je leert de gast naar je hand te zetten. Dat veraangenaamt je werk èn je oogst lof bij je gasten.’’
 • 2017-2019

  MASTERS HOSPITALITY/
  SERVICE MANAGEMENT

  Af en toe een gastles gegeven bij Stenden en van het een komt het ander. Naast praktijk ervaring is ook de theoretische kant interessant! Hup... de schoolbanken weer in en 9 september het eerste college! Hopelijk mijn masters eind 2018 gehaald.

EN VERDER....

Blijf op de hoogte met af en toe een 

UPDATE