free site design templates

Het bedieningak is veel complexer dan wijzelf in onze bescheidienheid vaak denken. Alleen al de vraag wat gastvrijheid nu precies is? We hebben te maken met ontzettend veel onzekere, flexibele momenten tijdens contactmomenten met de gast. We moeten daarmee om leren te gaan. Als je deze onzekerheden kan voorkomen of voor kan zijn geeft dit jezelf meer overwicht en zekerheid. Daardoor meer controle over de situatie. 

Harald Hovenkamp

SVH Meestergastheer
MSc, MA Hospitality & Service Management

Ervaring Harald Hovenkamp

Hieronder een overzicht van de ervaring van Harald Hovenkamp

1986

Ubbegaheem

Vanaf mijn 14e jaar achter de bar gewerkt bij het bedrijf van mijn ouders. Bardienst, bruiloften, cafetaria, begrafenissen.

1990-1994

Onder de Linden

Tijdens de Middelbare Hotelschool Groningen part-time gewerkt bij Geerhard en Petra slenema in Aduard. Het eerste Michelin Restaurant waar ik begon te werken.

1993

University Centre Cambridge, Engeland

Eerste halfjaarstage van de hotelschool. Een half jaar in Engeland gewerkt waar ik heb geleerd in de afdelingen keuken, bar, restaurant en receptie

1994

Dorint Sporthotel Biersdorf, Duitsland

Dorint Hotel **** in Duitsland waar ik met veel plezier stage heb gelopen. Vooral restaurantdiensten en bardiensten gedraaid.

1995-1996

Davoserhof, Davos, Zwitserland

Klassiek restaurant-hotel**** onderscheiden met een Michelinster. Klassieke franse keuken en service. Klassieke tafebereidingen en werkinstelling. Veel geleerd. 

1997-1999

Sheen Falls Lodge, Kenmare, Ierland

Mooi klassiek hotel ***** en gewaardeerd met een Michelinster. Prachtig bedrijf met ruim restaurant gevestigd aan de watervallen van Kenmare. Opgewerkt tot ass. restaurant manager.

1999-2004

Kaatje bij de Sluis, Blokzijl, Nederland

Kaatje had toen 2 Michelinsterren. Vanuit Ierland overgekomen om te beginnen als assisten manager naast Fons en Anneke van Groeningen.

2001-2004

Stenden Hogeschool Leeuwarden

Theoretische opleiding aan de Hogere Hotelschool te Leeuwarden (HBO)

2004-heden

Kaatje bij de Sluis, Blokzijl, Nederland

Samen met Peter Postma, Chefkok-eigenaar, vanaf 2004 eigenaar van Kaatje bij de Sluis, Restaurant & RĂ©sidence

2009-2011

Instructeur Gastheerschap

2 jaar les gegeven op de Middelbare Hotelschool te Sneek. ROC Friese Poort

2014

Modern Gastheerschap (auteur)

In 2014 is het boekje Modern Gastheerschap uitgebracht.

2015

Leermeester Gastheerschap van het Noorden

In 2015 gekozen tot Leermeester van het jaar 2015

2016

Je zegt, wat je denkt (auteur)

compleet boek over non-verbale communicatie is gepubliceerd.

2016

Regio Voorzitter - bestuurslid Alliance Gastronomique

Regio Voorzitter en bestuurslid van de Alliance Gastronomique. Het culinaire samenwerkingsverband van Nederland

2018

43ste SVH Meestergastheer

Een lang gewenste wens; Meestergastheer worden. de 43ste van Nederland sinds 1980

2017-2019

Master of Arts, Stenden Hogeschool, Leeuwarden

Afgestudeerd op Gastvrijheid in ziekenhuizen aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden in de richting Hospitality & Service Management (Master of Arts). 

2017-2019

University of Derby

Afgestudeerd op Gastvrijheid in Ziekenhuizen in de richting Hospitality & Service Management aan de University of Derby (Master of Science)