Ubbegaheem
Vanaf mijn 14e jaar achter de bar gewerkt bij het bedrijf van mijn ouders. Bardienst, bruiloften, cafetaria, begrafenissen.
Het bedieningak is veel complexer dan wijzelf in onze bescheidienheid vaak denken. Alleen al de vraag wat gastvrijheid nu precies is? We hebben te maken met ontzettend veel onzekere, flexibele momenten tijdens contactmomenten met de gast. We moeten daarmee om leren te gaan. Als je deze onzekerheden kan voorkomen of voor kan zijn geeft dit jezelf meer overwicht en zekerheid. Daardoor meer controle over de situatie.
1986
Vanaf mijn 14e jaar achter de bar gewerkt bij het bedrijf van mijn ouders. Bardienst, bruiloften, cafetaria, begrafenissen.
1990-1994
Tijdens de Middelbare Hotelschool Groningen part-time gewerkt bij Geerhard en Petra slenema in Aduard. Het eerste Michelin Restaurant waar ik begon te werken.
1993
Eerste halfjaarstage van de hotelschool. Een half jaar in Engeland gewerkt waar ik heb geleerd in de afdelingen keuken, bar, restaurant en receptie
1994
Dorint Hotel **** in Duitsland waar ik met veel plezier stage heb gelopen. Vooral restaurantdiensten en bardiensten gedraaid.
1995-1996
Klassiek restaurant-hotel**** onderscheiden met een Michelinster. Klassieke franse keuken en service. Klassieke tafebereidingen en werkinstelling. Veel geleerd.
1997-1999
Mooi klassiek hotel ***** en gewaardeerd met een Michelinster. Prachtig bedrijf met ruim restaurant gevestigd aan de watervallen van Kenmare. Opgewerkt tot ass. restaurant manager.
1999-2004
Kaatje had toen 2 Michelinsterren. Vanuit Ierland overgekomen om te beginnen als assisten manager naast Fons en Anneke van Groeningen.
2001-2004
Theoretische opleiding aan de Hogere Hotelschool te Leeuwarden (HBO)
2004-heden
Samen met Peter Postma, Chefkok-eigenaar, vanaf 2004 eigenaar van Kaatje bij de Sluis, Restaurant & Résidence
2009-2011
2 jaar les gegeven op de Middelbare Hotelschool te Sneek. ROC Friese Poort
2014
In 2014 is het boekje Modern Gastheerschap uitgebracht.
2015
In 2015 gekozen tot Leermeester van het jaar 2015
2016
compleet boek over non-verbale communicatie is gepubliceerd.
2016
Regio Voorzitter en bestuurslid van de Alliance Gastronomique. Het culinaire samenwerkingsverband van Nederland
2018
Een lang gewenste wens; Meestergastheer worden. de 43ste van Nederland sinds 1980
2017-2019
Afgestudeerd op Gastvrijheid in ziekenhuizen aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden in de richting Hospitality & Service Management (Master of Arts).
2017-2019
Afgestudeerd op Gastvrijheid in Ziekenhuizen in de richting Hospitality & Service Management aan de University of Derby (Master of Science)